12 Kasım 2012 Pazartesi

Google EMD Güncellemesi

Merhabalar !
Google şuanda dünyanın her yerinde kullanılan en çok ziyaret edilen arama motorudur. Bu başarıyı sürekli kendisini güncellemesi ve kalitesini arttırmasına innovasyonuna borçlu. Arama sonuçlarında en kaliteli çıktıyı verebilmek için sürekli çalışmalar yapan Google, yine bir güncelleme yaptı. Bu güncellemenin adı EMD güncellemesidir. Google bu güncelleme ile arama sonuçlarında kriterlerini değiştirdiğini ve yeni kriterler eklediğini belirtti.Seo uzmanı kişiler de artık bu kriterlere göre sitelerine seo yapacaklar.
Google Emd güncellemesi ile birlikte daha kaliteli sonuçlar vermeyi hedefleyen Google,böylelikle kalitesini de daha fazla arttırmaya çalışıyor.Web sitenizi bu güncellemeye göre optimize etmek sizin karınıza olacaktır.Çünkü çok büyük ihtimalle 1,5 ay içerisinde pagerank güncellemesi olacak.Pagerank güncellemesi olduktan sonra ve bu güncellemenin de etkisiyle Google’da hemen her sektörde sıralamalar değişecek.O nedenlebu güncellemeyi dikkate alarak ve seo çalışmalarınızı devam ettirerek 1,5 ay içerisinde hedeflediğiniz noktaya heran ulaşabilirsiniz.Bu güncellemeyi fırsat bilmelisiniz.Şimdi gelelim bu güncellemenin kriterlerine,getirdiklerine,götürdüklerine…

1) Google artık eski domainlere değil,kaliteli içerik sunan sitelere önem vermeye başladı.
2) Google backlinklerimizi daha fazla çeşitlendirmemizi istiyor.Profil backlink,sosyal imleme,tanıtım yazıları gibi.Tabi birde farklı farklı sektörlerden footer link edinmeniz gibi.
3) Sitem birinci sayfada çıksın diye aldığınız kelimesel domainler artık tarihe karışıyor.Yani Google artık mesela sehpa.com domaini yerine sehpamerkezi.com gibi jenerik domainlere önem veriyor.
4) Alacağınız domainlerinizde kesinlikle – işaretini kullanmamanızı öneririm.Zaten 1 den fazla kullanıldımı spam olarak algılanıyor.
5) Sitenizin içeriğini düzenleyin.Uzun kaliteli ve gerçekten faydalı yazılar paylaşın.Eğer kurumsal bir siteniz varsa blog açmanızı ve blogunuzdan kendi sektörünüz ile ilgili bilgi verici yazılar yazmanızı tavsiye ederim.
6) Google Emd güncellemesi ile birlikte artık sosyalm medyaya çok daha fazla önem verdiğini açıkladı.Sizde sitenizi sosyal medyada daha fazla aktif tutun.Sadece Facebook ve Twitter’da değil birçok sosyal ağda aktif olun.
Şimdilik Emd algoritması ile ilgili en önemli öne çıkan başlıklar bunlar.Yeni güncellemelerde tekrar bilgilerimizi paylaşacağız.
Bir önceki yazımız olan Sosyal Medyada Reklam başlıklı makalemizde sosyal medya, sosyal medyada reklam ve sosyal medyada reklam vermek hakkında bilgiler verilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder